< Όλα τα θέματα

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ) – Α μέρος.

Η σηματοδότηση της πόλης είναι σε άθλια κατάσταση, βλέπουμε τα σήματα και τις πινακίδες του Δήμου Χαϊδαρίου, όπως και τις πινακίδες πληροφοριών για του Οδηγούς να είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητα. Δεν μπορεί στις εισόδους του Χαϊδαρίου να υπάρχει αυτή η κατάσταση, αλλά και οι υπόλοιπες πινακίδες του δήμου δείχνουν μια άσχημη εικόνα – εικόνα εγκατάλειψης.

2 Σχόλια

 • Ο/Η Ε.Μ.ΜΠΟΥΡΑ λέει:

  Αρμόδιοι προς συντήρηση όλων των υπόλοιπων δημόσιων οδών είναι οι δήμοι και οι κοινότητες, ο καθένας μέσα στα όρια της διοικητικής του περιφέρειας». (παρ.4), , ως «συντήρηση» νοείται η αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος και των στοιχείων ασφαλείας της οδού (στηθαία, νησίδες ασφαλείας, σήμανση κ.ο.κ.), επιφυλασσομένων των διατάξεων που ισχύουν κάθε φορά για την αρμοδιότητα και τις ευθύνες των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Την υπηρεσία που έχει κατά τα ανωτέρω την αρμοδιότητα συντήρησης των οδών βαρύνει η υποχρέωση και η δαπάνη ηλεκτροφωτισμού τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ Αρ.πρ. Δ17α/09/141/ ΦΝ 443 Αθήνα, 21/9/2006
  N. 3481/06 «Τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το Εθνικό Κτηματολόγιο, την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων και μελετών και άλλες διατάξεις», (Α΄ 162)) .
  Παράβαση του καθήκοντος ρύθμισης της κυκλοφορίας. Το καθήκον αυτό, η παράβαση του οποίου εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων θεμελιώνει αξίωση αποζημίωσης, κατά τις διατάξεις των άρθρων 105-106 ΕισΝΑΚ , περιλαμβάνει την ορθή σηματοδότηση από τις αρμόδιες για τη συντήρηση αρχές των δρόμων (προειδοποιητικά σήματα, σήμανση των οδοστρωμάτων με διαγραμμίσεις, φωτεινή σηματοδότηση για την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών, σήμανση των εκτελούμενων στις οδούς εργασιών κλπ.) .
  για όλα τα παραπάνω και για τα αθλια πεζοδρομια μας έχω αποστείλει σχετικό έγγραφο στη Τροχαία και η Τροχαία στις 23 Ιουνίου στο Δήμο μας για περαιτέρω ενέργειες. Ο δήμος επαναλαμβάνω δεν μου έχει απαντήσει και η κατάσταση είναι αυτή η αθλιότητα που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας και υποβαθμίζει τη καθημερινότητά μας και τη πόλη μας.
  για να δουμε τι θα πει και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στην οποία έχω αποστείλει όλα τα σχετικά και για τα οποία δεν καταδέχεται να απαντήσει ο δήμος μας.
  τουλάχιστον οι προηγούμενοι απαντούσαν έστω και χωρίς αιτιολόγηση -ετσι μας αρέσει αυτό κάνουμε εμείς στο Τέξας- αλλά η τωρινή δημοτική αρχή -έτσι μας αρέσει και δεν δίνουμε λόγο σε κανένα—.
  όταν γίνει όμως ατύχημα η ο μη γένοιτο δυστύχημα, δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε υπάρχουν έγγραφα -τι θα πείτε τότε -θα υπάρξει απόδοση ευθυνών -scripta manent -ειδικά γι αυτούς που υπογράφουν ή είναι κατά τοπο και ύλην αρμόδιοι

  • Ο/Η Ε.Μ.ΜΠΟΥΡΑ λέει:

   Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Βαγγέλη Σίμου με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου.

   Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από τα έργα που έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα εκτελεστέων της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, συζητήθηκαν δύο έργα με υψηλό βαθμό σπουδαιότητας για την πόλη, τα οποία έχουν τεθεί σε προτεραιότητα, καθώς αφορούν την ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών δρόμων και λεωφορειοδρόμων της πόλης, αλλά και την κατασκευή μπετόδρομων σε οδούς με έντονη κατωφέρεια στον Δήμο μας
   ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Προσθέστε το σχόλιό σας Εάν θέλετε να καταχωρίσετε νέο αίτημα πατήστε εδώ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FEEDBACK