< Όλα τα θέματα

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΥΚΑΜΠΤΩΝ ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του από 17/07/16-08-1923 ν.δ. σε συνδυασμό με το αρ. 2 παρ. 1 του ιδίου νομοθετήματος «…απαγορεύεται απολύτως η εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών δόμησης και οιαδήποτε προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση επί οδών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων».

– Το άρθρο 48 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) «…Η προσωρινή η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις η εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα εάν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση η στάθμευση η περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς. Κατ’ εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις εάν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτό η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις η εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά τη γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών».

– Το άρθρο 34 «Στάθμη και στάθμευση» όπου στην παράγραφο 13 αναφέρεται : «…επιτρέπεται η τοποθέτηση κατακόρυφων ελαστικών εύκαμπτων επαναφερόμενων κυλίνδρων στις διασταυρώσεις όταν εμποδίζεται η στροφή των μέσων μαζικής μεταφοράς».

– Το άρθρο 34 «Στάθμη και στάθμευση» όπου στην παράγραφο 13 παρ.3 αναφέρεται: «…H στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παρoδίoυ ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος – έξοδος οχημάτων εξ αυτής».

– Σύμφωνα με το 40264/4971/2007 – ΦΕΚ 2201/Β’/14.11.2007 Προδιαγραφές κατασκευής και τοποθέτησης ειδικών προεξοχών πεζοδρομίου σε στάσεις λεωφορείων και οριοδεικτών σε διασταυρώσεις.

2. Σε διασταυρώσεις οδών, όπου εμποδίζεται συστηματικά η στροφή των μέσων μαζικής μεταφοράς, τοποθετούνται κατακόρυφοι ελαστικοί εύκαμπτοι επαναφερόμενοι κύλινδροι οι οποίοι ονομάζονται οριοδείκτες, με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης οχημάτων.

– Σύμφωνα με το άρθρο 82 του Ν. 3463/2006, οι κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν τη ρύθμιση κυκλοφορίας, των μονοδρομήσεων και των κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, της λειτουργίας των χώρων στάθμευσης εκδίδονται, μετά προηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

– Η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών εκτελείται μόνο κατόπιν σχετικής μελέτης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.2696/1999.

– Για την συντήρηση των οδών (στην έννοια της συντήρησης περιλαμβάνεται και η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση) αρμόδιες είναι οι οικίες διευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 4422/ΕΟ/07 (ΦΕΚ 1787/Β/6.9.2007) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ;

2. ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΕΚΘΕΣΗΣ;

3. ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;

4. ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚ ΑΡΘΡΟ 34 ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ (Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ );

5. ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ 18-9-2015 ΕΧΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΩΝ, ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΥΚΑΜΠΤΩΝ ΟΡΙΟΔΕΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΡΟΦΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ. Σημείωση: (οι επίμαχοι οριοδείκτες τοποθετήθηκαν πριν μερικές μέρες– Ιούλιος 2016)

ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ, ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ 6 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΟΝ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΑΓΩΓΟ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Λ.ΑΘΗΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΥΡΙΟI ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Ο ΠΑΠΑΣ ΒΛΟΓΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ «ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ …ΚΑΛΕ ΜΟΥ»!

ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΣ…

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ –ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ Η ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ—ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ Η ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ Μ. ΜΠΟΥΡΑ

Προσθέστε το σχόλιό σας Εάν θέλετε να καταχωρίσετε νέο αίτημα πατήστε εδώ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FEEDBACK