< Όλα τα θέματα

Μη σύννομη εγκατάσταση ρομά στο χώρο στάθμευσης στην Ιερά Οδό (ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ-ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)

ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΡΥΠΑΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΝΙΚΙΕΣ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ , ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΥΔΕΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗΓ.Π./23641/2003 – ΦΕΚ 973/Β/25-4-2003.

Τροποποίηση της Α5/696/1983 – ΦΕΚ 243 Υγειονομικής διάταξης για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανόδιων.

Άρθρο 1

1. Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση πλανόδιων, σε οποιαδήποτε περιοχή, χωρίς τη σχετική άδεια που προβλέπεται από την απόφαση αυτή.

2. Μέχρι την ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν στην μόνιμη εγκατάσταση των ανωτέρω, επιτρέπεται η προσωρινή εγκατάσταση αυτών εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις των επόμενων άρθρων.
Άρθρο 2.

1. Ο καθορισμός των κατάλληλων χώρων που μπορεί ναι είναι Δημόσιοι, Δημοτικοί ή Ιδιωτικοί για την προσωρινή εγκατάσταση των πλανόδιων γίνεται με απόφαση του Γ ενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ύστερα από πρόταση του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου και εισήγηση επιτροπής που συγκροτεί και αποτελείται από εκπροσώπους της Δ/νσης Υγιεινής, της Δ/νσης Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (Χ.Ο.Π) και της Δ/νσης Γεωργίας της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ. Κ.) του Νομού, της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ), του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης , στα εδαφικά όρια του οποίου πρόκειται να διαμορφωθεί η οργανωμένη μόνιμη κατασκήνωση για την προσωρινή εγκατάσταση των πλανόδιων και εφόσον συντρέχει λόγος της οικείας αρχαιολογικής ή άλλης υπηρεσίας και αρχής.

2. Εφόσον ο Ο.Τ.Α δεν υποβάλει την πρότασή του εντός ενός μηνός, στην περίπτωση αποστολής σχετικής πρόσκλησης από την Περιφέρεια, ο Γενικός Γραμματέας αυτής προχωρεί στις λοιπές ενέργειες του κατά τα ανωτέρω οριζόμενα:

2. Ο έλεγχος και η εποπτεία ανατίθεται στα Υγειονομικά και Αστυνομικά όργανα και τη Δημοτική Αστυνομία, εφόσον υπάρχει. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Α.Ν. 2520/1940, όπως έχει αντικατασταθεί με το άρθρο μόνο του Ν.290/43, που κυρώθηκε με την 303/46 Π.Υ.ΑΣ. αν από άλλες διατάξεις Νόμων ή Διαταγμάτων δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ , ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΔΕΟΝΤΩΣ, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΣ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΘ’ ΥΛΗΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ Μ. ΜΠΟΥΡΑ

Προσθέστε το σχόλιό σας Εάν θέλετε να καταχωρίσετε νέο αίτημα πατήστε εδώ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FEEDBACK