< Όλα τα θέματα

Κυκλοφοριακό πρόβλημα της οδού Κορυτσάς

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα παρακαλώ να πολύ να εκθειάσω (για ακόμα μία φορά…) ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα υψηλής – κατά τη γνώμη μου – επικινδυνότητας για κατοίκους και περαστικούς της οδού Κορυτσάς.

Το κομμάτι του δρόμου έξω από το 3ο Δημοτικό σχολείο αποτελεί χώρο στάθμευσης των αθλουμένων στο Κολυμβητήριο και όχι μόνο… Σταθμεύουν για πολλές ώρες παρακωλύοντας έτσι τη διέλευση και δυσχεραίνουν την καλή κυκλοφορία!!! Θεωρώ δε ότι συντελείται ΚΑΙ ποινικό αδίκημα.

Το όλο σκηνικό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις ώρες αιχμής του σχολείου και κατά τη διέλευση οχημάτων μεγάλου όγκου. Λίγα μέτρα πιο κάτω με φορά προς την οδό Ανεξαρτησίας (δείτε φωτό 4 και 5) πάνω ακριβώς στη στροφή του δρόμου, το πλάτος στενεύει με φυσικό επακόλουθο τα οχήματα που κινούνται προς τη μία και την άλλη κατεύθυνση να έρχονται αντικριστά (πρόσωπο με πρόσωπο…) και έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, ευτυχώς μικρά!

Θεωρώ ότι ΣΙΓΟΥΡΑ κάτι πρέπει να γίνει και ΣΙΓΟΥΡΑ κάποια υπηρεσία πρέπει να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ!!! Προσκαλώ όποιον ενδιαφέρεται να τον ξεναγήσω στο χάος της γειτονιάς μας σε μέρες και ώρες αιχμής για να διαπιστώσει αν όντως συντελείται παρανομία και τον βαθμό επικινδυνότητας του προβλήματος.

Σας παραθέτω και 5 σημερινές φωτογραφίες 22/Μαΐου/2017 και ώρα 7.45μμ.

Σας ευχαριστώ πολύ, στη διάθεσή σας δια τυχόν διευκρινήσεις.

1 σχόλιο

 • Ο/Η sancho λέει:

  Ya 63234/19-12-2012 τευχος τεχνικων οδηγιων
  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  Αριθμ. ΔΜΕΟ/Ο/3050
  Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον για την εφαρμογή τους σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων και περιοχές με αυξημένη κίνηση στα πλαίσια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.
  ΦΕΚ 2302/16 Σεπτεμβρίου 2013
  Για την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων και παρεμβάσεων, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λαμβάνουν πάντα υπόψη τους την με αρ. πρωτ. 52907/28-12-2009 απόφαση υπουργού Π.Ε.Κ.Α ‘ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών» ΦΕΚ 2621/β/31-12-2009) και τις σχετικές με αυτήν Εγκυκλίους 3/24-3-2011 και 7/10-6-2010 του Υ.ΠΕ.Κ.Α και τις γενικές οδηγίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για άτομα με ιδικές ανάγκες (ΥΠΕΧΩΔΕ 1998/Σχεδιάζοντας για όλους), καθώς και τις γενικές οδηγίες για Ποδηλατοδρόμους του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ (2002).
  Σημειωτέον ότι, κατά τις διατάξεις των άρθρων 75 και 82 του ν.3463/2006, στην αρμοδιότητα των δημοτικών αρχών ανήκει και η έκδοση των κανονιστικών αποφάσεων που αφορούν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους, εκδίδονται, μετά προηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του οικείου Δήμου ή Κοινότητας ή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων των Περιφερειών.

Προσθέστε το σχόλιό σας Εάν θέλετε να καταχωρίσετε νέο αίτημα πατήστε εδώ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FEEDBACK